Főbb források

http://www.sg.hu/cikkek/49081/okoznak_e_fuggoseget_az_online_jatekok http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/venynelkul/fuggoseget_okozhat_a_szamitogepes_jatek http://www.inaplo.hu/_inlog/log-net2004b/ozorai_agnes.htm http://hup.hu/node/54838 http://www.boldog-gyermek.hu/szamitogep_fugges.html http://www.haon.hu/hirek/im:haon:culture-seta/cikk/szamitogep-fuggseg/cn/haon-news-ed03-20051020-095644 http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1 http://www.cybergen.hu/?q=node/4183 http://www.sg.hu/cikkek/49926/uj_betegseg_a_mobilfuggoseg http://mobilarena.hu/hir/a_mobilfuggoseg_is_betegseg.html http://www.legjobbsuli.hu/hirfalo/mobilfuggoseg_mar_nem_lehet_elni_nelkul

Cikkek a netfüggőségről

Rövidített, tömörített cikkek a netfüggőségről. [Az oldal tartalma egy tanórai projekt miatt készült]

Friss topikok

Egy érdekes betegség: a netfüggőség 2/2

2009.11.25. 17:19 | Jinzo | Szólj hozzá!

Címkék: függés internetfüggőség

Ha olvastad az előző cikket, akkor mostanra már biztosan átgondoltad és megállapítottad, hogy igen-e vagy nem, akkor gondolkozz el azon, hogy nem kellene-e tenni valamit ellene, mielőtt nem késő.

 

De miért olyan vonzó az Internet?

 

Bizonyára tudod, hogy itt aztán beszélgethetsz és ismerkedhetsz emberekkel anélkül, hogy kimozdulnál otthonról, és bár folyamatosan társalogsz, és kapcsolatokat tartasz fenn, ez akkor sem az igazi. Itt nincsenek arcok, nincs felelősség, bármiről beszélhetsz anélkül, hogy vállalnod kellene a következményeit. Mondhatsz akár bántó dolgokat is, mert úgysem lát az, akinek szánod, ha pedig kellemetlen választ kapsz, egy gombnyomás és már meg is szabadulhatsz a kínos vendégtől. Úgy érzed, folyamatosan társaságban vagy, pedig ez nagy tévedés. Kikapcsolod a számítógépet és egyedül leszel, mint a kisujjam.

Az igazi barátok lemorzsolódnak mellőled, mert velük nem foglalkozol, vagy ér egy olyan élmény, amit feltétlenül meg kellene beszélned valakivel, de nem lesz rá módod, mert nem lesz egy arc, amelyik visszamosolyog, reagál, megvigasztal vagy tanácsot ad.
Nagyon jó dolog az Internet, akkor, ha szeretnél valamilyen témáról többet megtudni, ha levelet szeretnél küldeni a barátaidnak, vagy szeretnél kikapcsolódni egy kicsit. Nem is arról van szó, hogy ne csináld! Hasznos és nagyon praktikus, ugyanakkor szórakoztató a Net, csak tudj vele bánni. Tudd a mértéket és ne engedd, hogy a fontos dolgokról elterelje a figyelmedet és az energiáidat. Sokat lehet belőle tanulni, sok fontos dolgot lehet belőle megtudni, de fogadj meg egy tanácsot. Legyen ez a sokadik a sorban és legyenek inkább a körülötted lévő hús-vér emberek az elsők, a családod és a barátaid. Meglátod, Te is sokkal jobban fogod érezni magad. Igazi szeretetet ugyanis csak a környezetedtől kaphatsz.

S ha ezzel nincs gond, kedvedre netezhetsz a maradék idődben.

 

 

Egy érdekes betegség, a netfüggőség
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1
(Az oldal nem érhető el, de a google-n keresztül még meg lehet jeleníteni a cikk tartalmát: http://209.85.135.132/search?q=cache:z55khs_qjMcJ:www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1+http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=uk)
Szerző: Tamás, 2009.12.21.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr521552193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása