Főbb források

http://www.sg.hu/cikkek/49081/okoznak_e_fuggoseget_az_online_jatekok http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/venynelkul/fuggoseget_okozhat_a_szamitogepes_jatek http://www.inaplo.hu/_inlog/log-net2004b/ozorai_agnes.htm http://hup.hu/node/54838 http://www.boldog-gyermek.hu/szamitogep_fugges.html http://www.haon.hu/hirek/im:haon:culture-seta/cikk/szamitogep-fuggseg/cn/haon-news-ed03-20051020-095644 http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1 http://www.cybergen.hu/?q=node/4183 http://www.sg.hu/cikkek/49926/uj_betegseg_a_mobilfuggoseg http://mobilarena.hu/hir/a_mobilfuggoseg_is_betegseg.html http://www.legjobbsuli.hu/hirfalo/mobilfuggoseg_mar_nem_lehet_elni_nelkul

Cikkek a netfüggőségről

Rövidített, tömörített cikkek a netfüggőségről. [Az oldal tartalma egy tanórai projekt miatt készült]

Friss topikok

Szükséges-e a multicégeknek a keresőoptimalizálás?

2009.03.01. 12:05 | Jinzo | 2 komment

Egyesek szerint nem.

Véleményem szerint igenis szükséges, mégpedig azért, mert a Google keresőforgalmára építő, pénzügyileg sikeres webes vállalkozások jelentős része a brandek által, a Google keresőn keresztül neki ajándékozott keresőforgalomnak köszönheti az üzleti értékét.
 

Vegyünk egy példát:

A GlobalPlaza, nagyáruházak akcióit monitorozza.
A "Tesco akció" kifejezésre keresve, jelenleg még a Tesco weboldalát is megelőzik, a találati lista első helyét megszerezve, de hasonló a helyzet egyéb áruházláncok esetén is és magukra az offline csatornákon meghirdetett akciókra is remekül szerepel a portál.
Megkérdőjelezhető, hogy a végleges vásárlások számát mekkora mértékben befolyásolja a dolog, de ami tény: a GlobalPlaza egy olyan portál amely a Tesco konkurenseinek az akcióiról is beszámol, plusz potenciális reklámfelület konkurenseknek.
(Megközelítőleg olyan napi 18-20 ezer visit lehet a Globalplaza-n, ami magyar tekintetben elég szép szám.)

Erősen fogalmazva, a keresőoptimalizálás egyik legjobban jövedelmező lehetősége, a brand hijack. Ennek fényében érdemes átgondolni a SEO fontosságát a nagy nevek szemszögéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr30973117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBALAZS · http://eloszto.blog.hu 2009.03.02. 00:06:26

A kérdés csak az, valóban érti-e bárki, hogy hogyan lehet optimalizálni. Bárki aki ebbe belevág nagyon nézzen körül, mert ez nem egy egzakt szakma mivel a google kereső rendszere nagyon bonyolult.
Ezzel nem azt mondom, hogy lehetetlen és nincsenek fogások és ötletek. De senki ne várjon csodát egy hét alatt. Ez egy hosszú és pontosan tervezett folyamat.

Jinzo 2009.03.06. 22:36:24

@TBALAZS:
Ennél szebben én sem fogalmazhattam volna. ;-)
süti beállítások módosítása