Főbb források

http://www.sg.hu/cikkek/49081/okoznak_e_fuggoseget_az_online_jatekok http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/venynelkul/fuggoseget_okozhat_a_szamitogepes_jatek http://www.inaplo.hu/_inlog/log-net2004b/ozorai_agnes.htm http://hup.hu/node/54838 http://www.boldog-gyermek.hu/szamitogep_fugges.html http://www.haon.hu/hirek/im:haon:culture-seta/cikk/szamitogep-fuggseg/cn/haon-news-ed03-20051020-095644 http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1 http://www.cybergen.hu/?q=node/4183 http://www.sg.hu/cikkek/49926/uj_betegseg_a_mobilfuggoseg http://mobilarena.hu/hir/a_mobilfuggoseg_is_betegseg.html http://www.legjobbsuli.hu/hirfalo/mobilfuggoseg_mar_nem_lehet_elni_nelkul

Cikkek a netfüggőségről

Rövidített, tömörített cikkek a netfüggőségről. [Az oldal tartalma egy tanórai projekt miatt készült]

Friss topikok

A mobiltelefon, mint státusszimbólum

2009.12.25. 20:29 | Jinzo | Szólj hozzá!

Címkék: extrém függés mobiltelefon függőség

Egyesek számára a mobiltelefon nem csak egy tárgy. Számukra a mobil az értékmérő. Ez a kis kütyü sokaknál annak a szimbóluma, hogy fontos ember a gazdája, s minél többet csörög annál fontosabb. Régen azt mondták, hogy mutasd meg az írásodat, megmondom ki vagy. Napjainkra ez így módosul: mutasd meg a mobilod, megmondom ki vagy. Hát még akkor, ha a háttérképedet is láthatom!

És akkor még nem is szóltam az ugyancsak sok mindent eláruló csengőhangokról. Biztosan mindenki tapasztalta már (tömegközlekedési eszközön, útón-útfélen, akárhol), hogy egyszer csak valóságos égszakadás-földindulás (értsd: csengőhang „dallama”) hasít a viszonylagos csendbe, vagy alapzajba. A hang forrása nem más, mint egy kis szerkezet: egy illető mobiltelefonja. És ha az illető fogadja a hívást, akkor kezdődik a nemulass. A keresett személy (tisztelet a kivételnek) emelt hangú társalgásba fog, melyből bárki megtudhatja, hogy az illető mit csinált aznap, mik a problémái, stb. Az, hogy „közönségét” ez nem érdekli, esetleg zavarja, az már hóhidegen hagyja az illetőt, esetleg fel sem ötlik benne, hogy netán mindenki hallja a kommunikációját.

Napjainkra már a mobiltelefonok sem ússzák meg a kicicomázást. Ha a mobilod nem a legutolsó „trendi” slágerrel csörög és a készülékre nincs rózsaszín nyuszi húzva, eláshatod magad. Ezerféle elő- és hátlap, különböző színekben és mintákban, mobilra akasztható hasznos és kevésbé hasznos bigyók és figurák, mobiltartók a szivárvány minden színében (és még azon is túl) és sokféle anyagból. Minden mi szem szájnak ingere. 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr601686295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása