Főbb források

http://www.sg.hu/cikkek/49081/okoznak_e_fuggoseget_az_online_jatekok http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/venynelkul/fuggoseget_okozhat_a_szamitogepes_jatek http://www.inaplo.hu/_inlog/log-net2004b/ozorai_agnes.htm http://hup.hu/node/54838 http://www.boldog-gyermek.hu/szamitogep_fugges.html http://www.haon.hu/hirek/im:haon:culture-seta/cikk/szamitogep-fuggseg/cn/haon-news-ed03-20051020-095644 http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1 http://www.cybergen.hu/?q=node/4183 http://www.sg.hu/cikkek/49926/uj_betegseg_a_mobilfuggoseg http://mobilarena.hu/hir/a_mobilfuggoseg_is_betegseg.html http://www.legjobbsuli.hu/hirfalo/mobilfuggoseg_mar_nem_lehet_elni_nelkul

Cikkek a netfüggőségről

Rövidített, tömörített cikkek a netfüggőségről. [Az oldal tartalma egy tanórai projekt miatt készült]

Friss topikok

Egy érdekes betegség: a netfüggőség 1/2

2009.11.18. 18:35 | Jinzo | Szólj hozzá!

Címkék: függés internetfüggőség

Nem a (madár/sertés) influenzáról, vagy a gyomorrontásról, még csak nem is egy komoly, gyógyíthatatlan betegségről van szó. Mégis érdemes elgondolkodni azon, mi vajon nem szenvedünk-e még ettől a betegségtől! Ha megfertőz bennünket, nem érzünk fájdalmat, nem vagyunk rosszul, legalábbis fizikailag nem. Akkor hát mi ez?

Nem egy szokványos betegségről van szó, mint ahogy azt már említettem is, ez a kór ugyanis nem a testünket támadja meg, hanem a gondolatainkat, a lelkünket. Pontosabban ez egy olyan függőség, mint az alkoholistáknak az alkohol, a dohányosoknak a cigaretta vagy a kábítószereseknek a heroin például. Ez a betegség az Internet-kór, amit bizony ha nem vigyázol, könnyen elkaphatsz. Remélem, attól, hogy most ezt a cikket olvasod, még nem tartozol közéjük. Ha nem tudod eldönteni, vizsgáld meg magad, hogy rendelkezel-e az alábbi tünetekkel.

Akkor van baj, ha az első percben, amint akad egy kis szabadidőd, máris ülsz a számítógép elé, és az utolsó pillanatig, amíg csak lehet, fel sem állsz. Vagy például felkelsz reggel és az első gondolatod az, hogy végigpörgeted aznapi teendőidet magadban és azt vizsgálgatod, mikor lesz alkalmad bekapcsolni a gépet. Ha meghívnak a barátok valahová, de te lemondod, mert inkább ülsz otthon az Internet előtt, nehogy elszalassz annyi időt is. Elfelejted, hogy még nem is vacsoráztál, mert olyannyira belemerültél az internetezésbe, hogy nem is érezted, hogy éhes vagy.

 

De még sorolhatnám a végtelenségig a különféle tüneteket, azt hiszem ennyi bőven elég ahhoz, hogy eldöntsd, megfertőzött-e a különös kór.

 

 

Egy érdekes betegség, a netfüggőség
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1
(Az oldal nem érhető el, de a google-n keresztül még meg lehet jeleníteni a cikk tartalmát: http://209.85.135.132/search?q=cache:z55khs_qjMcJ:www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1+http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=uk)
Szerző: Tamás, 2009.12.21.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr21552184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása