Főbb források

http://www.sg.hu/cikkek/49081/okoznak_e_fuggoseget_az_online_jatekok http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/venynelkul/fuggoseget_okozhat_a_szamitogepes_jatek http://www.inaplo.hu/_inlog/log-net2004b/ozorai_agnes.htm http://hup.hu/node/54838 http://www.boldog-gyermek.hu/szamitogep_fugges.html http://www.haon.hu/hirek/im:haon:culture-seta/cikk/szamitogep-fuggseg/cn/haon-news-ed03-20051020-095644 http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjbd/0/12368/1 http://www.cybergen.hu/?q=node/4183 http://www.sg.hu/cikkek/49926/uj_betegseg_a_mobilfuggoseg http://mobilarena.hu/hir/a_mobilfuggoseg_is_betegseg.html http://www.legjobbsuli.hu/hirfalo/mobilfuggoseg_mar_nem_lehet_elni_nelkul

Cikkek a netfüggőségről

Rövidített, tömörített cikkek a netfüggőségről. [Az oldal tartalma egy tanórai projekt miatt készült]

Friss topikok

A legdrágább tartalom nélküli domain-ek

2009.03.01. 12:20 | Jinzo | Szólj hozzá!

Készült egy hosszú lista azon nemzetközi domainekről, amelyek 2008 top eladásai között szerepeltek és tartalom nélkül, többnyire valamelyik domain parking szolgáltatás vendégszeretét élvezik.

Az ilyen és ehhez hasonló felvásárlások általában befektetési célból történnek, a cégek előre lefoglalják a jövőbeli domain címüket.

A listán szereplő domainek, a 40%-át teszik ki, a DnJournal által összeállított toplistának.
(készült egy lista 2006-2007-es domain eladásokról is, hasonló eredménnyel)

Magyar piacon nem nagyon érzékelhető hasonló érdeklődés. Olyan nevek vannak kihasználatlanul és komolyabb érdeklődők nélkül, amelyek témájában több milliárdos költések mennek hirdetésre éves szinten.

A domain címek felvásárlásából komoly következtetéseket lehet levonni, például egyes tervezett játék megjelenésekről akár évekre előre meg lehet bizonyosodni.

Például amikor a Blizzard lefoglalta a www.diablo3.com domaint, elindultak a találgatások és rajongók ezrei várták a játékot és minden egyes hírmorzsát róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://webszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr27973153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása